Fiecare dintre noi ne dorim o baie eleganta, de ce nu luxoasa, care sa devina oaza noastra de relaxare dupa o zi petrecuta in tumultul orasului. Daca locuiesti la casa esti un fericit - dispui de foarte mult spatiu, pe care il poti amenaja dupa propriile dorinte. Insa ce te faci cand stai la bloc, baia are dimensiuni reduse, dar tu vrei neaparat sa iti creezi o camera cocheta?

La aceasta intrebare venim cu raspunsuri concrete despre ce idei s-ar potrivi cel mai bine, tinand cont de dimensiuni. E drept ca spatiul limitat impune probleme in ceea ce priveste amenajarea, insa asta nu ar trebui sa te invinga. Insa trebuie sa fii constient de faptul ca o baie, cu cat este mai mica, cu atat creste gradul de dificultate in ceea ce priveste amenajarea.

Tot timpul iti vor aparea in minte intrebari de genul ”Sigur nu este prea incarcata?”, ”Oare am suficient spatiu pentru depozitare si sa ma misc in voie?”, ”Imi incap toate produsele de ingrijire, masina de spalat si prosoapele?”. Stai fara griji, specialistii de la Sanotechnik au raspunsurile potrivite.

CU CE INCEPEM IN AMENAJAREA UNEI BAI MICI?

O baie de dimensiuni reduse implica multa creativitate, dar si implementarea unor idei indraznete, astfel incat amenajarea, per total, sa fie moderna, cocheta si functionala. Iata cateva ponturi:

ALEGE O CABINA DE DUS

Oricat de mult ti-ai dori o cada, spatiul nu este suficient de mare incat sa incapa nici cea mai mica dimensiuni. Pentru a castiga spatiu si a evita senzatia de aglomerare, indicata este amplasarea unei cabine de dus de la Sanotechnik. Aceasta alegere, alaturi de usile batante din sticla si rigola de scurgere, vor preveni imprastierea apei in intreaga baie (deci elimina si riscul alunecarii accidentale) si ajuta la crearea unei atmosfere aerisite si foarte moderne, in acelasi timp.

CULORILE DESCHISE OFERA SPATIULUI AMPLITUDINE

Se recomanda folosirea culorilor deschise sau chiar pastelate in amenajare. Totodata, este indicata limitarea folosirii faiantei in intreaga baie, ci doar la zonele unde exista umezeala ridicata. 

Folosirea faiantei pe toti peretii, chiar pana la nivelul tavanului, va crea un efect de micsorare a a camerei de baie, de limitare a spatiului. O buna optiune este folosirea lavabilei moderne sau chiar a tapetului rezistent la umezeala. 

INCEARCA SA INTRODUCI MODELE SUPRADIMENSIONATE

Fie ca vorbim despre perdeaua cu dungi late (in apropierea cazii, daca spatiul permite), fie placile de gresie si faianta de mari dimensiuni, modelele geometrice mari vor pacali ochiul, creand impresia unui spatiu mai amplu decat este in realitate. 

NU TE SFII SA ADAUGI O OGLINDA SUPRADIMENSIONATA

Desi baia este de mici dimensiuni, adaugand o oglinda supradimensionata vei crea impresia de spatialitate. Pozitionata deasupra lavoarului, va crea impresia unui spatiu de doua ori mai mare decat este in realitate. 

FOLOSESTE-TE DE SCARA DECORATIVA

Dat fiind ca spatiul de depozitare este destul de mic, poti apela la ajutorul unei scari decorative pentru a amplasa prosoapele de baie sau pentru a agata diverse cosuri, de dimensiuni reduse, in care pot fi amplasate gelurile de dus, sampoanele, cremele si orice alte produse de ingrijire.