TOP 3 MATERIALE REZISTENTE DIN CARE SUNT REALIZATE CADITELE DE DUS

In ultimele decenii, designul si constructia caditelor de dus a cunoscut evolutii remarcabile in ceea ce priveste design-ul, dar mai ales materialele din care sunt create. Pana acum 20 de ani, optiunile erau limitate, iar materialele folosite nu ofereau nici flexibilitatea estetica, nici durabilitatea de care avem nevoie astazi. 

Gratie avansului tehnologic, producatorii au reusit sa dezvolte materiale noi si chiar sa le imbunatateasca pe cele existente. De exemplu, tratamentele aplicate pe suprafata caditelor de dus au facut posibila crearea de modele din acril, mult mai rezistente la zgarieturi si pete decat fonta. De asemenea, progresul ceramicii a dus la crearea de portelanuri mai durabile, care isi pastreaza luciul si finisajul pentru o perioada mai lunga de timp.

Inclusiv personalizarea a devenit un factor cheie in designul caditelor de dus. Materialele actuale permit crearea a unei mari varietati de forme, dimensiuni si finisaje, deci pot fi adaptate pentru a se potrivi atat cu dimensiunea si forma baii, cat si cu stilul personal al proprietarului. 

Iata trei dintre materialele care isi demonstreaza rezistenta in crearea unor cadite de dus trainice:

ACRILUL

Acrilul, un polimer, a devenit unul dintre cele mai populare materiale pentru caditele de dus, datorita combinatiei de durabilitate, usurinta in intretinere si versatilitate estetica. Caditele din acril au suprafata neteda si lucioasa, moderna, dar si foarte usor de curatat. 

Unul dintre avantajele majore ale acrilului este rezistenta la zgarieturi si impact. De exemplu, unele cadite de dus din acril sunt tratate cu un strat hidrofob, care respinge apa si reduce acumularea de calcar si murdarie. Deci curatarea se face mai rapid si mai eficient, economisind timp si efort.

Acrilul este, de asemenea, rezistent la factorii externi. In bai, variatiile de temperatura si umiditate sunt constante, dar acrilul nu se deformeaza si nu se decoloreaza sub influenta apei fierbinti sau a aburului.

Pe langa estetica si functionalitate, durabilitatea materialelor aduce economii importante pe termen lung. Pentru ca acrilul rezista la uzura si este usor de intretinut, acest model de cadita reprezinta o investitie pe termen lung.

CERAMICA

Ceramica inca ramane o alegere populara pentru caditele de dus datorita aspectului sofisticat si a durabilitatii remarcabile. Acest material este fabricat prin arderea argilei la temperaturi foarte inalte, rezultand o suprafata extrem de dura si rezistenta la zgarieturi.

Caditele de dus din ceramica sunt apreciate pentru rezistenta la pete si zgarieturi, pastrandu-si aspectul impecabil pentru o perioada indelungata. De asemenea, suprafata non-poroasa a materialului impiedica absorbtia de lichide si murdarie, facilitand curatarea si intretinerea. Doar ca acesta se dovedeste mai fragil (comparativ cu alte materiale) si poate crapa in cazul unui impact puternic.

PIATRA NATURALA

Pentru cei care isi doresc un design de baie rafinat, piatra naturala ramane o buna optiune, chiar daca vorbim de cadita de dus. Fiecare bucatica de piatra naturala, fie ca este marmura, granit sau travertin, are un model unic, cu vene si nuante care nu pot fi replicate artificial. Aceasta unicitate adauga un nivel de exclusivitate si sofisticare baii, transformand-o dintr-un spatiu pur functional intr-unul de relaxare si lux.

Piatra naturala nu este doar estetica, ci si durabila, rezistenta la zgarieturi, nu se degradeaza usor si suporta o utilizare intensa pe termen lung. Intretinerea caditelor de dus din piatra naturala este usor diferita de cea a altor materiale - necesita sigilare periodica pentru a preveni apa si deteriorarea.