POLITICA DE RETUR / RENUNTAREA LA CUMPARARE

Va aducem la cunostiinta ca, in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014 : "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului...".

Intr-o astfel de situatie, aveti urmatoarele obligatii :
1. Sa ne informati, in termen de cel mult 14 zile de la primirea produsului/produselor comandate  despre decizia de retragere din contract prin mail: office@sanotechnik.ro
2. În cazul in care dupa discutiile avute cu departamentul vanzari/tehnic, cumparatorul isi mentine decizia de retur trebuie completat formularul de retur.
3. Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt suportate de catre dumneavoastra, in calitate de cumparator (art 13, Oug 34/2014). Produsele sunt returnate catre Sanotechnik  prin intermediul unui curier liber ales de cumparator, asigurandu-se ca produsele nu sunt deteriorate in timpul transportului. Returul se face fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Depasirea termenului de 14 zile mai sus mentionat, reprezinta renuntarea expresa la dreptul de retur.
4. Aspecte de luat in considerare la  initierea unui retur:

   Va rugam sa tineti cont ca urmatoarele produse sunt excluse a fi returnate, conform art. 16 din OUG 34/2014.
    a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor
    b) furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla
    c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
    d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
    e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate si care au fost desigilate de consumator; ( uz cosmetic, medical , sanatate) ***

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna DECAT DACA sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa.
    f) furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
    g) furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii contractului de vânzare, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care profesionistul nu le poate controla;
    h) contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere.
    i) furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
    j) furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
    k) contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;
    l) prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidenţial, transport de mărfuri, închiriere de maşini, catering sau serviciile privind activităţile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;
    m) furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Marea majoritate a produselor comercializate de Sanotechnik sunt ambalate si sigilate de producatori. Deteriorarea sigiliilor, si utilizarea unei parti din continutul ambalat si sigilat, face imposibila readucerea la starea initiala si revanzarea lor. Aceasta situatie  poate genera costuri  de “aducere la stare initiala" de pana la 100%” din valoarea produsului.

Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice la ambalaj, lovituri, zgarieturi, scursuri, urme de folosire, etc .

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) : "pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin".

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sanotechnik poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.

In cazul initierii unui Retur, Sanotechni are urmatoarele obligatii:
    > Receptioneaza si inspecteaza produsele receptionate de la client.
    > Transmite acestuia concluzile legate de starea produselor si a sumei de transferat catre client.
    > Ramburseaza  sumele prin transfer intr-un  cont bancar (transmis neechivoc de consumator) in termen de 14 zile calendaristice.