Un stil de viata dinamic se va reflecta, indubitabil, si in modul in care iti amenajezi intreaga locuinta. Persoanele care se afla in continua miscare prefera design-ul minimalist, concentrat pe utilitate si inalta functionalitate; de cealalta parte, acest tip de design este si versatil, dar si foarte usor de intretinut si curatat.

In cazul baii, design-ul minimalist este centrat pe amplasarea unei cabine de dus, in special modelul de tip walk-in. O cabina de dus de tip walk-in este si o modalitate potrivita de a fi in pas cu noile tendinte in materie de design interior. Totodata, in cazul spatiilor de baie de dimensiuni foarte mici, cabinele de dus sunt o buna abordare in folosirea inteligenta a spatiului. 

CE REPREZINTA DUSUL DE TIP WALK-IN?

Un dus walk-in este complet lipsit de usi, dar si de draperii. Unele modele sunt acoperite pe jumatate de un perete creat din sticla sau de un panou, acestea fiind complet sau partial deschise. Spre deosebire de celelalte tipuri de cabine de dus, modelele de tip walk-in se amenajeaza direct pe pardoseala baii, direct pe placile de gresie. 

DUSUL WALK-IN - AMENAJAREA PAS CU PAS

Prima etapa in construirea unui astfel de dus este reprezentata de turnarea unei sape. Sistemul de scurgere al unei astfel de cabine de dus este foarte important, iar pentru a evita infiltratiile trebuie ca sapa sa fie armata, de minimum 4.5 centimetri. Sapa trebuie turnata in unghi inclinat, astfel incat scurgerea apei sa fie favorizata. 

Cel de-al doilea pas este alegerea sistemului de scurgere. Cel mai des folosite sunt rigolele, care se monteaza la intrarea in dus, la perete sau chiar pe platforma acestuia, tinand cont de pozitia canalizarii, dar si de preferintele personale. 

Cel de-al treilea pas este reprezentat de hidroizolatie. In cazul acestor tipuri de cabine, hidroizolatia este deosebit de importanta. Aceasta trebuie aplicata pe toata suprafata pardoselii, dar si pe peretii dusului expusi la contactul cu apa. 

Si armarea hidroizolatiilor este importanta, cu atat mai mult cu cat de calitatea acesteia depinde si rezistenta lucrarii. 

Ultima etapa este reprezentata de alegerea placajului ceramic, care trebuie sa aiba proprietati antiaderente, pentru a evita alunecarea din cauza podelei umede. Dupa alegerea modelului preferat de placi ceramice, vei avea nevoie si de adezivi pentru gresie, faianta sau piatra naturalala, de chit pentru rosturi si de un produs pentru curatarea adezivului si a chitului.

CE TREBUIE SA STII DESPRE INTRETINEREA UNUI DUS WALK-IN?

Pentru a intretine o astfel de cabina de dus este important sa elimini excesul de umiditate - ideal ar fi sa lasi geamul deschis sau sa pornesti sistemul de aerisire. De asemenea, este indicat sa cumperi solutii speciale, care dizolva depunerile de sapun - se pulverizeaza pe pereti si pe podea, pentru a evita formarea de calcar, dar si intarirea spumei. Apoi peretii se sterg cu o racleta, astfel incat uscarea sa se faca mai repede.

In ceea ce priveste chiturile dintre placile de gresie se recomanda pulverizarea unei substante universale, apoi folosirea unei perii cu peri tari, de nailon; in final, zonele se clatesc cu apa calda. 

In ceea ce priveste paravanul de la cabina de dus, acesta poate fi curatat cu o solutie pentru sticla si o carpa moale, dupa fiecare utilizare. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca la fiecare 6 luni este recomandata reimprospatarea chitului, pentru a evita mucegaiul. 

CE BENEFICII ADUCE O CABINA DE DUS WALK IN?

Iata cele mai importante dintre acestea:

  • Crearea unei bai mai ample decat este in realitate;

  • Accesibilitatea - cabinele de dus walk-in sunt perfecte si in cazul persoanelor care au mobilitate redusa sau folosesc scaun cu rotile;

  • Siguranta - peretele este creat din sticla securizata, deci nu exista riscul de a te taia;

  • Creste valoarea imobilului - pe langa faptul ca este o alternativa eleganta la cabinele de dus clasice, cea de tip walk-in ajuta la cresterea valorii casei;

  • Durabilitate mare;

  • Intretinere facila.