Celebritatile si oamenii cu foarte multi bani nu au deloc gusturi ieftine cand vine vorba de o masina de lux, bijuterii de brand si chiar amenajarea locuintei. Gratie statutului pe care il au, se bucura de acces nelimitat la produse si specialisti care ii ajuta sa isi creeze un spatiu potrivit nevoilor pe care le au, dar mai ales excentricitatii.

Cand vine vorba de amenajarea unei bai, un lucru este clar - gusturile nu se discuta. Evident, nu putem spune ca oamenii cu bani nu sunt fascinati de estetica, doar ca isi doresc o baie atat de extravaganta, incat nimeni sa nu-i intreaca.

Un semn al extravagantei este alegerea unei cazi freestanding. Dar sa nu intelegem, nu un model care costa un chilipir, gen 10.000 de euro! Ci unul care sa se transforme intr-un simbol al bogatiei, al reusitei in viata, sa fie precum o opera de arta al carui cost depaseste imaginatia noastra.

Dar ce face ca o cada de baie sa coste o avere? Sa fie materialele rare din care sunt confectionate? Designul inovator? Tehnologia integrata? Raspunsul corect, ”combinatie a tuturor elementelor”. 

Esti pregatit sa afli care sunt cele mai scumpe cazi freestanding produse vreodata? Iata-le:

1. LE GRAND QUEEN - 1,7 MILIOANE DE DOLARI

Le Grand Queen este nu doar o cada, ci si o piesa de arta, sculptata meticulos dintr-un singur bloc de ametist roz. Ametistul roz, un cristal extrem de rar, fascineaza atat prin frumusete, cat si prin presupusele sale proprietati terapeutice. In multe culturi se crede ca ametistul are capacitatea de a echilibra starea emotionala si de a induce o stare de calm.

Aceasta cada redefineste notiunea de lux si confort. Designul ergonomic permite relaxarea completa a corpului, amplificata de vibratiile naturale ale cristalului. Fiecare curba a cazii urmeaza contururile naturale ale corpului uman.

Suma ametitoare de 1,7 milioane de dolari este datorita procesului complicat de fabricatie. Transformarea unui bloc brut de ametist roz intr-o opera de arta necesita abilitati inalte de sculptura, o intelegere profunda a materialului si, nu in ultimul rand, o viziune artistica care sa combine forma cu functia. 

Din cauza raritatii materialului, Le Grand Queen este produsa in editie extrem de limitata. Desi este un obiect de lux prin excelenta, cada poate fi personalizata cu sisteme de hidromasaj si iluminare LED ambientala, creand astfel o experienta de baie cu totul unica.

2. BALDI ROCK CRYSTAL BATHTUB - 1 MILION DE DOLARI

Aceasta cada este creata dintr-un singur cristal de cuart din Amazon. Cu o greutate de peste doua tone, aceasta piesa de colectie se adreseaza exclusiv persoanelor cu bugete nelimitate.

3. 24-KARAT GOLD BATHTUB - 987.000 DE DOLARI

Pentru cei care cred ca aurul este doar pentru bijuterii sau investitii financiare, 24-Karat Gold Bathtub vine sa schimbe aceasta perceptie. Aurul pur,, de 24 de karate, ofera o reflexie unica a luminii, transformand intreaga incapere intr-un colt scaldat de lumina calda. In plus, proprietatile antimicrobiene ale aurului adauga un nivel suplimentar de igiena.

Pentru realizarea acestei capodopere sunt necesare sute de ore de munca manuala. Fiecare detaliu este finisat atent, garantandu-i proprietarului ca nu vor exista doua cazi identice. Una dintre particularitatile acestei cazi este faptul ca, datorita compozitiei sale din aur pur, devine in o investitie. 

4. DIAMOND BATHTUB - 850.000 DE DOLARI

Incrustata cu peste 40.000 de diamante mici, aceasta cada parca este desprinsa dintr-un film cu James Bond.

5. THE SERENITY - 650.000 DE DOLARI

The Serenity nu pune accentul neaparat pe materialele din care este facuta, ci pe tehnologia incorporata. Chiar si asa, nu face rabat de la calitate - cada este fabricata dintr-un amestec de ceramice rare, care dau un aspect de eleganta, dar optimizeaza si izolarea termica.

Cada vine echipata cu un sistem avansat de hidromasaj, cu jeturi ajustabile. De asemenea, include optiuni de aromaterapie si cromoterapie, toate controlate printr-o interfata digitala intuitiva sau prin comanda vocala. Pentru cei interesati, The Serenity poate fi echipata cu un sistem de sunet surround de inalta fidelitate si cu un ecran rezistent la apa pentru vizionarea filmelor sau a emisiunilor preferate.