In esenta, baia este cea mai importanta incapere din intreaga locuinta! Practic, este acel spatiu confortabil si intim unde iti incepi si iti inchei oricare dintre zilele incarcate, tensionate si stresante. Si pentru ca starea ta de bine sa nu fie in vreun fel afectata de factorii exteriori este esential ca aceasta incapere sa fie un refugiu, locul unde te poti destinde sau incarca cu energie pentru o noua zi.

Daca preferi dusul dis-de-dimineata, medicii sunt de parere ca reprezinta solutia perfecta pentru a demara ziua cu un plus de energie; in schimb seara, un dus cald te va ajuta sa iti relaxezi musculatura tensionata si va favoriza si somnul, prin secretia de melatonina. 

In cazul bailor de dimensiuni reduse, oricat de mult ne-am dori o cada dorinta noastra nu se poate transpune in realitate. Dar priveste partea buna a lucrurilor - beneficiile unei cabine de dus sunt de neegalat in comparatie cu o cada standard.

Inainte de toate, cabinele de dus sunt perfecte pentru a-ti optimiza spatiul din baie, cu atat mai mult daca locuiesti la bloc sau vrei sa integrezi cadite de dus in baia de serviciu. De cealalta parte, daca esti o persoana activa, mereu pe drumuri si nu ai timp pentru o baie relaxanta, tot cabina de dus te scoate din impas. Dincolo de aceste caracteristici, cabinele de dus reprezinta o optiune ergonomica si flexibila, capabila sa se integreze in mod armonios in orice decor al baii.

Practic, cabina de dus poate fi plasata in orice punct al camerei de baie, atata timp cat exista acces la sistemul de apa si de canalizare. In mod frecvent, proprietarii prefera sa instaleze o cabina de dus in coltul baii, insa aceasta poate fi amplasata oriunde, atata timp cat economiseste spatiu.

CATE MODELE DE CABINE DE DUS SE GASESC PE PIATA DIN TARA NOASTRA?

Daca te-ai gandit ca cea mai buna optiune pentru baia ta este amplasarea unei cabine de dus, sunt cateva lucruri de care ar fi bine sa tii seama. O cabina de dus obisnuita masoara, de obicei, intre 80 si 120 de centimetri. Dar daca iti doresti un model mai ingust, pe piata vei gasi si astfel de alternative; in ceea ce priveste forma poti opta intre cele patrate, dreptunghiulare sau rotunde.

Exista si cabine de dus cu usi glisante, care nu necesita spatiu suplimentar pentru a se deschide. In plus, vei regasi si modele de cabine de dus cu usi pivotante, care pot fi deschise atat spre interior, cat si spre exterior. Sau poti alege varianta traditionala, de cabine de dus cu usi batante.

Insa daca vrei ca baia ta sa respecte ultimele tendinte in materie de design interior, o optiune pe care o poti lua in considerare este cabina de dus de tipul walk-in, care include un singur paravan incadrat intre 2 pereti. La acest tip se poate adauga si o cadita de dus subtire sau poate fi montata direct pe podea, pentru accesul facil al persoanelor in scaun cu rotile, spre exemplu.

ESTI INDECIS CA ESTE CEA MAI BUNA ALEGERE? IATA SI ALTE MOTIVE PENTRU CARE SA OPTEZI PENTRU O CABINA DE DUS

Amenajarea bailor de dimensiuni mici este, fara indoiala, o mare provocare: dincolo de functionalitate, baia trebuie sa arate si bine, dar sa fie si practica. Spre deosebire de cada traditionala, o cabina de dus te va ajuta sa economisesti spatiu, dar si sa adaugi un suflu modern baii tale.

Cu atatea forme, culori si dimensiuni, este aproape imposibil sa nu gasesti un model care sa nu corespunda proiectului de design pe care vrei sa il transpui in realitate. Daca iti faci probleme in ceea ce priveste sticla folosita in crearea cabinei de dus, linisteste-te! Aceasta este securizata si poti alege intre cea mata sau transparenta.

In afara beneficiului economiei de spatiu, o cabina de dus completa este perfecta si pentru a te bucura de pardoseli uscate. Cand faci baie este inevitabil ca stropii sa ajunga pe gresie, iar asta poate duce la diverse accidente.