Baia este locul unde ne umplem de energie sau incercam sa ne relaxam, in functie de momentul zilei. Cele mai multe persoane transforma imbaierea intr-un adevarat ritual, pe care prefera sa il faca in liniste, in compania apei fierbinti, a sarurilor minerale, a spumantului de baie si a lumanarilor parfumate.

Femeile, spre deosebire de barbati, sunt mult mai atente cu felul in care arata, iar stilul si personalitatea lor se observa si in amenajarea locuintei. Astfel, multe dintre doamne si domnisoare prefera stilurile vintage, retro sau chiar romantic, astfel incat sa le dea o stare de bine.

IDEI DE AMENAJARE A BAII PENTRU PERSOANELE PRETENTIOASE

AMENAJAREA IN STIL ROMANTIC

O baie creata in stil romantic este destul de spatioasa si, in acelasi timp, costisitoare, mai ales daca ai in plan sa schimbi totul. Evident, in cazul unui buget restrans, daca doresti o astfel de amenajare poti opta, de asemenea, si pentru redecorarea spatiului, lucru ce implica adaugarea unor elemente romantice de baza. 

In aceasta amenajare la loc de cinste este cada, iar daca optezi pentru un model cu picioare la vedere este cu atat mai bine. O alta idee creativa, mai ales daca ai suficient spatiu, ar fi sa adaugi si un model de cabine de dus, prevazuta cu functie de hidromasaj si multe rafturi, pe care sa iti asezi cosmeticele preferate. 

In ceea ce priveste culorile, baia romantica este caracterizata de nuantele calde, pastelate. Nu culorile impun probleme, ci nuantele folosite. Spre exemplu, daca preferi rosul este mai indicat alegi o nuanta de roz, la care sa adaugi culori complementare, astfel incat sa fie un efect vizual foarte placut. Daca nu iti place rozul, o alta varianta ar fi movul pastelat. 

Si accesoriile trebuie alese cu atentie, in sensul ca nu ai vrea o baie cu multe obiecte de calitate indoielnica, ci putina si trainice. La fel ca lumanarile, si luminile sunt importante in baia romantica. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru corpuri de iluminat in forma de lumanari. 

AMENAJAREA IN STIL VINTAGE

Atmosfera desprinsa din anii de glorie se obtine destul de usor, mai ales daca tii cont de anumite sfaturi. In primul rand, ca sa te bucuri de aceasta amenajare ar trebui sa alegi materiale care imita fidel piatra naturala sau marmura. 

Stilul vintage nu presupune o adunare de lucruri vechi, ci de elemente care creioneaza o poveste. Este mai mult decat o preferinta pentru culori, ornamente si mobilier. Cu alte cuvinte, acest tip de amenajare implica o atentie deosebita acordata detaliilor; e drept ca obiectele vechi sunt elemente cheie, insa nu inseamna ca ce e vechi se si potriveste.

Cea mai buna modalitate este sa alegi obiecte de mobilier si decoratiuni cu finisaje din bronz. Poate fi orice, de la o baterie de chiuveta sau de cada, pana la suportul pentru picioare. In plus, si formele sunt importante, de aceea ar fi indicat sa alegi modelele arcuite. Nu uita ca modelele florale sunt potrivite, dar nu abuza de ele.  

AMENAJAREA IN STIL RETRO

Baia retro poate fi usor nepotrivita, mai ales daca restul casei are alt stil de amenajare. Pentru a obtine atmosfera retro ai nevoie de piese vechi de mobilier si de obiecte care sa ofere mai multa personalitate spatiului. Poti opta pentru oglinzi cu rame din lemn, iar daca sunt lucrate manual, cu atat mai bine. 

AMENAJAREA UNEI BAI LUXOASE

O astfel de baie nu implica doar un spatiu generos, cat si un buget pe masura. Cada poate avea orice forma, cata vreme este prevazuta cu hidromasaj. Iar daca spatiul este cu adevarat generos, o poti monta chiar in mijlocul camerei. 

Cat priveste corpurile de iluminat, alege o lumina mai puternica, atat de necesara ritualului de frumusete, dar si o lumina mai intima, pe care o poti amplasa in apropierea cazii. Fara indoiala, materialul care implica cel mai mult eleganta in aceasta amenajare este marmura. Exista destule modele si nuante cromatice, ai de unde alege, dar marmura ca material este foarte importanta pentru ca este eleganta, frumoasa, confera stil dar si rezistenta baii tale.