SPATIUL DIN BAIE ITI PERMITE DOAR CABINA DE DUS? AFLA CUM O POTI PERSONALIZA PENTRU A TE BUCURA DE CONFORT
Locuintele moderne se concentreaza tot mai mult pe optimizarea spatiului disponibil. Baia nu face exceptie, avand in vedere dimensiunile reduse, unde fiecare centimetru patrat conteaza. Nu de putine ori, proprietarii de locuinte cu bai mici se confrunta cu numeroase provocari in materie de amenajare, acesta fiind motivul pentru care apeleaza la specialistii in design.
De exemplu, o cada spatioasa este optiunea pe care multi dintre noi ne-am dori-o, doar ca spatiul limitat ne obliga sa optam pentru alternative compacte, cum ar fi cabinele de dus. Practic, cabina de dus se transforma dintr-o necesitate intr-un element central al baii, cu impact semnificativ asupra functionalitatii si esteticii acesteia.
Dar oare cum putem transforma o cabina de dus dintr-un spatiu functional intr-unul confortabil? Putem avea parte de o experienta ca la spa in confortul propriului camin, in ciuda limitarilor? Da!
O cabina de dus nu trebuie sa reprezinte doar spatiul unde sa iti faci rapid igiena.
CUM POTI PERSONALIZA CABINA DE DUS?
FOLOSESTE INTELIGENT SPATIUL VERTICAL
Intr-o baie de dimensiuni reduse fiecare centimetru patrat este important, dar adesea ignoram spatiul vertical. Rafturile sunt o solutie excelenta pentru a adauga spatiu de depozitare, fara a incarca estetic cabina de dus. In loc sa folosesti un raft standard ia in considerare instalarea unor rafturi suprapuse care urca de-a lungul unui perete. Acest design te ajuta sa organizezi produsele in functie de frecventa de utilizare.
Daca ai posibilitatea de a face modificari structurale, nisele incorporate in peretele cabinei de dus sunt o idee minunata. Acestea sunt la indemana pentru depozitarea produselor de ingrijire si aduc un plus de stil si modernitate designului general.
Un alt mod de a utiliza spatiul vertical este instalarea de bare duble pentru prosoape, una deasupra celeilalte. Periile de dus sau lamele de ras pot fi depozitate pe suporturi montate pe peretii cabinei, in zone inalte, pentru a evita aglomerarea.
Nu putem omite siguranta! Daca modelul de cadite de dus ales nu este antiderapant poti adauga un covoras pentru pardoseala sau chiar senzori inteligenti care detecteaza scurgerile de apa.
INCORPOREAZA ELEMENTE DE CONFORT SI TEHNOLOGIE
Acest pas nu trebuie sa-l privesti ca un moft, ci ca o necesitate pentru confortul tau fizic si psihic. Spre exemplu, integrarea unui sistem de hidromasaj in cabina de dus aduce spa-ul direct in casa ta. Cu diverse setari pentru presiunea apei, aceste dusuri te ajuta sa te relaxezi, dar contribuie si la ameliorarea durerilor musculare.
Poti incorpora capete de dus eco-friendly. Pe langa faptul ca sunt prietenoase cu natura, acestea te ajuta sa economisesti bani pe termen lung. Practic te bucuri de un nivel ridicat de confort, chiar si cu un debit redus de apa.
Nu ar strica sa investesti in temporizatoare si senzori care opresc automat apa dupa un timp prestabilit sau cand nu esti prezent in cabina. Astfel, nu vei risipi nici o picatura de apa in plus. Pentru iubitorii de muzica, unele cabine de dus moderne vin cu difuzoare integrate si conectivitate Bluetooth. Asculta playlist-ul preferat sau un podcast in timp ce te relaxezi sub jetul de apa.
ELEMENTE DE ILUMINAT
Iluminatul corespunzator imbunatateste functionalitatea spatiului, dar are si puterea de a influenta starea de bine si dispozitia. In ultimii ani, iluminarea LED a revolutionat modul in care percepem si folosim lumina in spatiile noastre din casa noastra, inclusiv in cabina de dus.
LED-urile vin intr-o varietate de forme si dimensiuni. Poti alege benzi de LED-uri montate pe conturul cabinei sau spoturi LED pentru o lumina focalizata. Unul dintre cele mai mari avantaje ale iluminarii LED consta in ajustarea culorilor si a intensitatii luminii.
Login and Registration Form