Stilul de viata modern nu isi pune amprenta doar pe felul in care ne desfasuram activitatea, cat mai ales pe durata procesului de igiena personala. Atat lipsa spatiului in camera de baie, cat si stilul de viata alert, ii fac pe cei mai multi dintre noi sa renunte la cada traditionala in favoarea unei cabine de dus.

Astfel, nu putine sunt persoanele care isi achizitioneaza un model de cabine de dus complete si chiar opteaza pentru montajul in regie proprie. Pana la urma ce este atat de greu?! Exista si persoane pentru care montajul unei astfel de cabine poate fi o sarcina descurajanta, mai ales daca nu au experienta,  dar cu suficienta rabdare si atentie la detalii, aceasta poate deveni un proiect DIY reusit.

Iar noi iti facilitam procesul, oferindu-ti cateva sfaturi utile in acest sens:

FA MASURATORILE EXACTE

Inainte de orice este crucial sa masori cu atentie spatiul in care va fi montata cabina de dus, astfel incat modelul ales sa nu fie prea mare sau prea mic. A lua masuratorile exacte nu se rezuma doar la a calcula inaltimea, latimea si adancimea spatiului, ci si alte aspecte pentru o instalare corecta si sigura.

POZITIONAREA CABINEI IN BAIE

La fel de important este sa te decizi cu privire la amplasarea cabinei de dus, luand in calcul si proximitatea fata de alte obiecte din baie. De exemplu, daca este prea aproape de toaleta sau de chiuveta, s-ar putea ca spatiul de miscare ramas sa fie prea mic. 

ASPECTE TEHNICE

De asemenea, uita-te si unde sunt sursele de apa si scurgerile. Daca acestea nu sunt situate in apropiere s-ar putea sa fie necesara relocarea lor, ceea ce va complica semnificativ procesul de instalare. 

PREGATIREA ZONEI DE MONTAJ

Pregatirea adecvata a zonei de montaj este un pas vital in procesul de instalare. Totul incepe cu curatarea zonei de instalare a cabinei de dus de orice murdarie sau resturi care pot impiedica instalarea corecta si afecta etanseitatea cabinei de dus.

Apoi verifica daca suprafata pe care va fi montata cabina de dus este nivelata; orice inclinatie provoaca instalarea incorecta a cabinei de dus, iar scurgerile iti vor da mari batai de cap. Inainte de montajul propriu-zis verifica si starea conductelor si cablurilor care vor fi conectate la cabina, astfel incat sa nu existe semne de uzura sau coroziune. 

Nu uita de scule! Boloboc, o ruleta, un ciocan, o cheie, un surubelnita si materiale de etansare, pe care sa le ai la indemana pentru a fi eficient. 

MONTAJUL PROPRIU-ZIS

Odata pregatita zona poti incepe procesul de montaj. Urmareste cu atentie instructiunile producatorului, deoarece fiecare model poate avea cerinte specifice. Asigura-te apoi ca toate piesele sunt strans fixate pentru a preveni scurgerile de apa.

VERIFICA FUNCTIONALITATEA

Dupa ce ai instalat cabina de dus este important sa o si testezi. Primul pas in verificare este sa te asiguri ca toate conexiunile de apa sunt etanse. Porneste apa si urmareste atent daca exista sau nu scurgeri. 

Urmatorul pas este testarea propriu-zisa a dusului. Verifica daca apa curge uniform si la presiunea potrivita. Ultimul pas consta in verificarea etanseitatii usilor cabinei de dus - asigura-te ca se inchid si deschid usor.