Cine nu isi doreste o casa eleganta, confortabila, in acord cu personalitatea lor? In procesul de reamenajare a locuintei, cei mai multi dintre noi acordam o atentie deosebita design-ului dormitorului, insa prea putin ne gandim sa punem in valoare baia, locul unde avem grija de igiena zilnica si corpul nostru.

Insa, daca te numeri printre persoanele care isi doresc o oaza de relaxare, un sanctuar in care agitatia nu perturba momentele tale de liniste, cu siguranta ai luat in calcul un proiect de amenajare unic, care sa iti ofere tot confortul de care ai nevoie dupa o zi stresanta.

Nimic nu e mai relaxant dupa o zi de stres la serviciu decat o baie cu apa calda, lumanari aromate si muzica ta preferata! Astfel, ai doua optiuni - fie incepi un proces amplu de amenajare al intregii bai, fie inlocuiesti cada cu una care va impresiona invitatii, iar pe tine te va face sa te simti ca la un spa luxos.

Daca iti doresti eleganta si rafinament, nimic nu se potriveste mai bine decat o cada freestanding, cu picioare sculptate, care aminteste de celebrele secole art nouveau. Alegand un model de cazi freestanding, aceasta va atrage atentia, devenind chiar punctul de plecare pentru intregul proces de amenajare. Cazile freestanding nu sunt doar o sursa de rafinament si eleganta, ci si una care va insufleti spatiul cu personalitatea ta vibranta.

Totusi, alegerea unei cazi freestanding nu este o decizie deloc usoara, mai ales avand in vedere varietatea de modele disponibile pe piata, precum si pretul sau materialele din care sunt fabricate. 

IN PRIMUL RAND, TREBUIE SA TII CONT DE DIMENSIUNEA BAII TALE

Cu totii ne dorim o baie de vis! Dar daca te-ai decis asupra unei cazi freestanding este foarte important sa masori cu atentie spatiul disponibil. Oricat de inspirational ar fi Pinterest, nu uita ca trebuie sa fii realist cu privire la deciziile pe care le iei.

Daca o cabina de dus moderna sau chiar o cada de baie standard necesita o instalare mai simpla, nu acelasi lucru se intampla in cazul modelelor freestanding. Asadar, in baile de apartament nu este posibil sa instalezi o astfel de cada, dat fiind ca necesita proiecte speciale si verificarea amanuntita a cladirii, pentru a vedea daca aceasta suporta sau nu acest tip de cada. Nu respecti regulile, atunci si amenzile vor fi pe masura!

O cada freestanding poate fi instalata intr-o locuinta noua, doar daca proiectul include acest aspect inca de la inceputul constructiei. Trebuie desemnata zona de amplasare, urmata de crearea unei structuri din beton armat si a unui sistem de canalizare dedicat acestui obiect sanitar.

POZITIONAREA CAZII

Daca o cada clasica este montata, de regula, pe unul dintre peretii baii, nu la fel se intampla cu modelele freestanding. O astfel de cada este piesa centrala intr-o baie, deci amplasarea trebuie sa tina cont de acest aspect. 

Spre exemplu, daca ai o fereastra mare si vrei sa te bucuri de razele soarelui sau de lumina Lunii, atunci pozitionarea langa aceasta este o optiune buna. Daca spatiul nu este suficient de mare, poate ca ar fi mai bine sa renunti la idee - instalarea unei cazi freestanding ar putea face ca baia sa para extrem de inghesuita si aglomerata.

IA IN CALCUL GREUTATEA CAZII

Este important sa mentionam ca o cada freestanding este mult mai grea decat una traditionala, mai ales daca este fabricata din piatra naturala, ceramica sau fonta. Din acest motiv este recomandat sa te asiguri ca structura locuintei poate suporta atat greutatea cazii (goala sau plina de apa), cat si pe a ta.

MATERIALUL

Nu doar piatra sau fonta sunt principalele materiale din care o cada freestanding este construita, ci vei gasi si modele din acril, mult mai usoare, rezistente, ale caror finisaje isi pastreaza stralucirea pana la 30 de ani.

MODELUL

Ca orice obiect sanitar, si cada freestanding este disponibila intr-o gama variata de modele din care poti alege, atat timp cat bugetul iti permite. Evident, nu doar costul este important, ci si spatiul disponibil in baie, stilul pe care doresti sa il transpui in realitate, precum si stilul si personalitatea ta.

CULOAREA

Majoritatea cazilor freestanding sunt albe; toturi, au un strat protector la suprafata pe care il poti personaliza in culoarea care se potriveste cel mai bine cu proiectul tau. Daca ai in plan sa faci acest lucru ar fi bine sa iei in calcul si restul pieselor sanitare, culoarea pardoselii, a gresiei, a faiantei sau chiar a tapetului rezistent la umiditate.