Ca vrem sa recunoastem sau nu, baia reprezinta una dintre cele mai importante zone ale locuintei noastre. Aici ne petrecem timp in fiecare zi, fie ca ne pregatim pentru a merge la lucru, fie ca alegem sa ne relaxam si sa ne detasam de stresul cotidian inainte de culcare. 

Fara indoiala, una dintre cele mai mari provocari legate de (re)amenajarea camerei de baie este chiar spatiul disponibil. Prin urmare, alegerile noastre trebuie sa aiba in centrul interesului optiunile perfecte, care sa ne transforme baia intr-un spatiu cat mai confortabil si functional cu putinta. 

In mod evident, alegerea cazii sau a cabinei de dus este la latitudinea fiecaruia dintre noi. Cu totii ne dorim o cada spatioasa, care sa ne ajute sa ne relaxam dupa o zi istovitoare, insa este important sa avem asteptari realiste. Astfel, intr-un spatiu mic nu doar ca nu este recomandata cada, care se poate transforma intr-o zona prea aglomerata, dar nici nu ne lasa sa ne miscam in voie. Solutii exista, iar una dintre ele este chiar cabina de dus completa.

CE ESTE O CABINA DE DUS COMPLETA?

O cabina de dus completa reprezinta o solutie de dus multifunctionala, care include o cada sau o baza de dus, usi sau perdele de dus, precum si o varietate de accesorii utile, cum ar fi sistemul de iluminat, nise de depozitare si sistemul de ventilatie. 

Aceste cabine de dus complete sunt proiectate pentru a fi instalate intr-un spatiu de baie limitat, dar unde sa ai la indemana toate functiile necesare pentru un dus confortabil si placut. Acestea sunt disponibile in diferite dimensiuni, forme si stiluri si pot fi fabricate atat din sticla si acrilul, cat si din metal, pentru proiecte de amenajare cat mai contrastante. 

Utilizarea unei cabine de dus complete aduce spatiilor mici o multitudine de beneficii, de la designul modern si elegant, usor de curatat si intretinut, pana la mai mult loc pentru depozitarea obiectelor de uz personal. Si, sa nu uitam, integrarea masinii de spalat rufe in design-ul camerei de baie.

La acestea mai trebuie sa adaugam si economiile semnificative de apa si energie, mai ales in contextul noilor cresteri de preturi. Si, spre deosebire de cada, unde persoanele in varsta sau cu probleme locomotorii au nevoie de ajutor, cabinele de dus complete sunt mai sigure, asigura un acces mult mai facil si vin prevazute cu bare de siguranta si suprafete antiderapante.

CARE ESTE MARJA DE PRET IN CEEA CE PRIVESTE CABINELE DE DUS COMPLETE?

Costul unei cabine de dus complete variaza in functie de mai multi factori, de la dimensiunea, materialele folosite, caracteristicile si functiile incluse, pana la producator. In general, pretul se plaseaza de cateva sute de lei pana la cateva mii de lei sau chiar de euro (in cazul cabinelor de dus complete de calitate premium).

Nu doar costul cabinei in sine este important, ci si instalarea acesteia. In functie de complexitatea lucrarilor si de tarifele practicate de instalatori, pretul poate varia de la 500 pana la 2000 de lei. Estimarea precisa a costurilor o poate face doar un instalator.