Baia reprezinta mai mult decat un simplu loc pentru igiena personala; in vremuri moderne, unde fiecare zi este stresanta si haotica, baia se transforma intr-un spatiu de refugiu, un loc departe de agitatia cotidiana, unde ne incarcam bateriile si ne relaxam dupa o zi lunga si obositoare.

Dincolo de stabilirea unui proiect creativ de design al baii, urmat de alegerea obiectelor sanitare, mai exista un element care ii confera incaperii o nota personala si ii imbunatateste functionalitatea - mobilierul ales. 

Cum trendurile se schimba in fiecare an, piata nu duce lipsa de piese de mobilier destinate spatiului de baie - de la modele rustice la cel moderne, de la modele mate pana la cele lucioase. Dar care este cea mai buna alegere pentru baia ta?

MATERIALE REZISTENTE LA UMIDITATE CAND ALEGEM MOBILIERUL LUCIOS

Atunci cand alegem mobilier lucios pentru o baie este esential sa ne concentram pe materialele care rezista cel mai bine la umiditate. Avand in vedere ca baile sunt spatii umede, intotdeauna este bine sa fim precauti cand alegem mobilierul de baie. 

O prima optiune este MDF-ul. Acesta este un material compozit, fabricat din fibre de lemn presate impreuna cu rasina. Atunci cand este acoperit cu un lac lucios, MDF-ul poate avea o suprafata foarte stralucitoare si eleganta, perfecta pentru o baie moderna.

O alta optiune este lemnul tratat. Tecul sau cedrul, spre exemplu, sunt deosebit de rezistente la umiditate si mucegai. Lemnul poate fi acoperit si cu un strat de lac lucios, care sa ii protejeze suprafata si sa-i confere stralucire.

Si mobilierul din PVC este o alegere populara, rezistenta la umiditate si usor de intretinut. Desi nu are acelasi aspect natural ca lemnul sau MDF-ul, poate fi o optiune buna pentru bai datorita durabilitatii sale. In plus, poate fi personalizat intr-o varietate de culori si finisaje, inclusiv lucios.

Mai putin intalnit in baile din Romania, otelul inoxidabil este o optiune excelenta pentru mobilierul de baie. Este extrem de durabil, rezistent la coroziune si facil de curatat. Desi nu este asociat cu un finisaj lucios, acesta poate fi lustruit pentru a obtine efectul atractiv.

TE TENTEAZA MOBILIERUL LUCIOS? IATA CATEVA MOTIVE SA IL ALEGI!

In primul rand, mobilierul lucios se evidentiaza prin rafinamentul si luxul pe care il emana. Fie ca vorbim de mobilierul pentru chiuveta, de dulapurile de depozitare sau de rafturile pentru prosoape din apropierea unei cabine de dus, acestea atrag privirea si creaza un efect vizual impresionant. Intr-o baie bine luminata, mobilierul lucios adauga stralucire si ofera amplitudine spatiului prin reflexia luminii.

In egala masura, mobilierul lucios contribuie si la dinamismul baii. O suprafata lucioasa poate reflecta culorile si modelele din jurul sau, creand un joc interesant de lumini si culori. De exemplu, un dulap lucios intr-o baie cu pereti albastri capteaza si reflecta acea culoare, creand o armonie vizuala.

Pe langa functionalitate, mobilierul lucios este adesea asociat cu eleganta si rafinamentul, transformand un spatiu functional intr-unul plin de stil. Astfel, mobilierul lucios are capacitatea de a schimba din temelii atmosfera unei incaperi.

DURABILITATEA SI INTRETINEREA MOBILIERULUI LUCIOS

Un alt aspect pe care trebuie sa-l consideram atunci cand alegem mobilier pentru baie este durabilitatea. Mobilierul lucios este, de obicei, fabricat din materiale rezistente la umiditate si, prin urmare, sunt potrivite pentru utilizarea in baie.

Intretinerea mobilierului lucios nu este dificila. Este nevoie de curatare regulata pentru a-si mentine stralucirea, dar acest lucru poate fi realizat cu usurinta cu produse de curatare blande si lavete moi. 

COSTUL MOBILIERULUI LUCIOS

Unul dintre factorii care poate influenta alegerea mobilierului pentru baie este costul. In general, mobilierul lucios este mai costisitor, comparativ cu variantele mate sau semi-lucioase. Costul mai mare se datoreaza procesului de fabricatie, care implica aplicarea mai multor straturi de lac pentru a obtine finisajul lucios. Cu toate acestea, durabilitatea si estetica pe care le ofera justifica costul de achizitie mai mare.