Ritmul de viata alert al tinerilor si adolescentilor, aflati mereu in miscare catre scoala, antrenamente si intalnirile cu prietenii, trebuie luat in calcul atunci cand se amenajeaza baia destinata lor.

Avand in vedere ca se afla la o varsta unde totul se petrece pe repede-nainte, iar igiena zilnica nu dureaza mai mult de 5 minute, o buna optiune in amenajarea unei bai pentru tineri si adolescenti o reprezinta instalarea unei cabine de dus. Designul ergonomic, versatilitatea si facilitatile pe care le ofera sunt doar trei dintre avantajele pentru care cabina de dus este potrivita nevoilor lor.

Astfel, nici nu este de mirare ca acestea se regasesc inclusiv in baile caminelor de studenti. Dincolo de faptul ca sunt usor de curatat, cabinele de dus nu implica intretinerea constanta si nici cheltuieli mari la facturile de energie. 

Iata si alte motive pentru care cabina de dus este potrivita in cazul bailor pentru copii si adolescenti: 

MAI MULT SPATIU IN BAIE

Atunci cand locuiesc in camine sau in apartamente cu bai mici, cabina de dus este cea mai buna optiune pentru a economisi spatiu pretios. Pentru ca se pot monta in colturi sau in zone inguste, acestea se adapteaza la diverse dimensiuni si configuratii ale baii. 

CONSUM REDUS DE APA

Pentru studentii care stau la camin sau in chirie, facturile sunt o povara suplimentara pentru parinti. Comparativ cu o cada, cabina de dus foloseste o cantitate mult mai redusa de apa, ceea ce inseamna economii uriase la facturile de utilitati. Mai mult, adolescentii din ziua de astazi sunt mult mai interesati de protejarea mediului, deci cabina de dus merita luata in calcul pentru cei care vor sa isi reduca amprenta ecologica.

VERSATILITATE

De obicei, tinerii si adolescentii care locuiesc in chirie au idei diferite despre cum trebuie sa arate o baie. Cabina de dus vine si rezolva aceasta problema, gratie versatilitatii de care da dovada - varietate de forme, dimensiuni si stiluri, astfel incat acestia isi pot personaliza baia in functie de propriile gusturi si nevoi. 

Fie ca vorbim despre o cabina de dus cu usi glisante, cu una cu cadita dus sau fara prag, de o cabina cu design minimalist sau de una cu detalii sofisticate, variantele disponibile pe piata pot satisface orice preferinte si nevoi ale tinerilor.

Si in ceea ce priveste materialele si finisajele cabinele de dus ofera o paleta larga de optiuni care permit adaptarea la diferite stiluri de design. Spre exemplu, sticla poate fi tratata pentru a capata un aspect mat, texturat sau cu modele decorative; profilele metalice sunt disponibile in diferite culori si finisaje; pentru baile in proces de reamenajare, care vor sa fie un proiect mai  nonconformist, se pot alege panouri din rasina sau plexiglas.

DUS RAPID, CONFORT SPORIT

Pentru tinerii si adolescentii aflati mereu pe picior de plecare, pot fi alese cabine de dus moderne, care ofera un plus de confort. In aceasta categorie intra modelele cu functii precum hidromasaj, dusuri cu efect de ploaie, jeturi cu apa pentru terapie si chiar sisteme de iluminare LED pentru cromoterapie. Aceste facilitati sunt extrem de atragatoare pentru tinerii si adolescentii care simt nevoia de relaxare si revitalizare.

USURINTA IN INTRETINERE SI CURATARE

Stim cu totii ca tinerii nu au timpul si nici rabdarea necesara sa faca o curatenie temeinica in camera lor, iar despre baie nici nu poate fi vorba. Astfel, spre deosebire de cada traditionala, cabina de dus este mai usor de intretinut si curatat, aspect important pentru cei care nu-si doresc sa petreaca mult timp in procesul de curatenie. 

Majoritatea modelelor au suprafete netede si fara rosturi, ceea ce inseamna ca murdaria si depunerile de calcar se acumuleaza mai greu. Cele mai multe modele de cabine de dus sunt supuse si unui tratament special anti-calcar, deci procesul de curatare al sticlei nu va fi deloc complicat.