Fara doar si poate, dintre incaperile locuintei noastre, baia a fost cea care a suferit cele mai multe schimbari in materie de design, incercand sa fie pe placul gusturilor, necesitatilor si personalitatii omului modern.

Din 2020 si pana la finalul lui 2023 un obiect sanitar neasteptat s-a transformat in revelatia momentului in ceea ce priveste proiectele de (re)amenajare a baii - dusul walk-in. Dincolo de faptul ca acest model de cabina de dus este de inalta estetica, aceasta varianta este preferata de tot mai multe persoane gratie adaptabilitatii la nevoile actuale in ceea ce priveste confortul si accesibilitatea (fiind o buna varianta pentru persoanele varstnice sau aflate in scaun rulant, care vor sa-si pastreze independenta in ceea ce priveste igiena personala).

Baile actuale sunt vazute ca spatii stilate, adevarate "spa-uri" personale, loc de relaxare si refugiu in fata ritmului de viata tot mai agitat. Din acest motiv nu ar trebui sa ne mire dorinta tot mai accentuata a oamenilor de a-si pune amprenta personala in acest spatiu - nu de putine ori, proprietarii de locuinte au cautat modalitati de a-si exprima stilul de viata si dorintele, iar baia a devenit terenul propice creativitatii si experimentarii in materie de design. 

Totusi, motivele pentru care oamenii aleg dusul walk-in nu se opresc aici! 

CEI MAI MULTI DINTRE NOI ISI DORESC O BAIE ESTETICA, DAR MINIMALISTA

Dusul walk-in s-a facut remarcat prin designul modern si minimalist, cu linii curate, capabil sa adauge un aer de rafinament si amplitudine oricarei bai. Stilul li se potriveste manusa celor care cauta un aspect contemporan, fara bariere vizuale, un mediu unitar si aerisit.

Dincolo de functionalitate, dusurile walk-in reprezinta o declaratie de stil. Estetica minimalista se aliniaza perfect cu tendintele care favorizeaza simplitatea si eliminarea elementelor inutile. Asta nu inseamna ca baia este lipsita de detalii sau caracter; din contra, prin folosirea materialelor de calitate si a unor detalii bine gandite, dusurile walk-in devin centrul de interes in designul baii.

De asemenea, dusurile walk-in pot fi create la comanda, respectand orice tip de proiect de (re)amenajare interioara - de la modern la rustic, de la industrial la boem. Acest lucru le permite proprietarilor sa-si exprime gusturile personale si sa-si creeze o baie care sa le reflecte personalitatea si stilul de viata.

PUNEM ACCENTUL PE ACCESIBILITATE

Lipsa pragurilor si a usilor (greu de manevrat) le face ideale pentru persoanele cu mobilitate redusa sau pentru varstnici. De asemenea, aceste dusuri pot include diverse elemente de siguranta, cum ar fi manere de sprijin si suprafete antiderapante. Astfel, cabina de dus devine sigura si confortabila pentru toti membrii familiei.

NU VREM SA PETRECEM MULT TIMP CURATAND-O

Spre deosebire de cabinele de dus traditionale, dusurile walk-in sunt mult mai usor de intretinut. Lipsa cadrelor si a usilor (desi exista paravane dus walk-in) inseamna mai putine locuri unde se acumuleaza mizeria, mucegaiul si calcarul. Suprafetele netede, fara imbinari, minimizeaza timpul petrecut curatand obiectele sanitare si pentru a mentine baia intr-o stare impecabila.

PLUS VALOARE ADUSA LOCUINTEI

Aceste dusuri sunt vazute ca lux, iar asta va pot face o proprietate mai atractiva pentru potentialii cumparatori. Designul elegant si contemporan al acestor dusuri creeaza o impresie puternica, oferind locuintei un avantaj competitiv urias pe piata imobiliara. Cumparatorii pot fi mai inclinati sa plateasca un pret mai mare pentru o casa care dispune de astfel de amenajari moderne si de calitate. Prezenta dusului walk-in intr-o baie sugereaza un stil de viata sofisticat si o atentie sporita la detalii, fapt ce atrage cumparatorii care cauta ceva deosebit.