<p dir="ltr" class="<img src=" https:="" www.sanotechnik.ro="" manager="" application="" views="" platforma="" module="" elrte="" images="" pixel.gif"="" title="" rel="media9893065643432497" width="150" height="100">In vremuri tot mai agitate, in care simtim pregnant nevoia de a ne relaxa de cum pasim pragul locuintei noastre, designul interior si confortul pe care acesta ni-l ofera capata o importanta tot mai ridicata.

Dupa dormitor, o alta camera de importanta majora din locuinta noastra este baia, care trebuie sa fie un spatiu relaxant, care sa ne incarce cu energia de care avem mare nevoie pentru o noua zi in ”jungla urbana”.

Specialistii in design-ul interior sunt de parere ca felul in care baia arata influenteaza in mod semnificativ starea noastra psihica de zi cu zi. In egala masura, o baie eleganta si functionala, cu detalii luxuriante, nu doar ca ne face sa ne simtim mai bine, dar aduce si plus valoare locuintei.  

Astfel, daca esti o persoana pentru care confortul reprezinta o prioritate, iar bugetul pentru (re)amenajarea baii nu reprezinta o problema, varianta unei cazi freestanding reprezinta o buna optiune. Pe langa aspectul sofisticat, elegant si luxos, aceste tipuri de cazi au abilitatea de a pune in valoare si mai mult stilul de design ales si de a te face sa te simti exact ca intr-o oaza de relaxare.

Odata luata decizia de a opta pentru cazile freestanding mai apare o intrebare: ”Cum o transform intr-o piesa centrala a baii?”. Cateva trucuri ne-au fost prezentate de specialistii in design interior, iar noi ti le impartasim in cele ce urmeaza:

ALEGE CADA FREESTANDING A CAREI FORME SI STIL SE POTRIVESTE BAII TALE

Forma si stilul cazii freestanding joaca un rol important in crearea unei bai spectaculoase. Pe piata vei gasi mai multe optiuni (de la cazile clasice, cu picioare curbate si linii romantice, pana la cele moderne, cu un design minimalist si geometric) din care poti alege, insa tine cont ca modelul pentru care ai optat trebuie sa se potriveasca nu doar stilului general al baii, cat mai ales preferintelor personale si nevoilor tale. 

Spre exemplu, cazile freestanding ovale sunt un model clasic, ce se integreaza de minune in baile care se doresc contemporane sau traditionale; cele rectangulare au un aspect modern si minimalist, iar liniile sale drepte sunt mai potrivite in cazul bailor cu design geometric sau industrial.

Nu putem omite nici cazile freestanding cu picioare decorative, mai cunoscute printre arhitecti sub denumirea de "cazi cu picioare de leu". Acestea se caracterizeaza prin picioare cu multe elemente decorative, din fonta sau alama, fiind extrem de apreciate de persoanele care isi doresc o baie vintage sau retro.

Pentru cei care isi doresc o baie neconventionala, cazile freestanding asimetrice sunt o optiune interesanta. Acestea se ingusteaza intr-un capat si se largeste in celalalt, deci sansele sa se transforme intr-un punct focal inedit sunt foarte ridicate.

In incheiere trebuie sa adaugam cateva cuvinte si despre cazile cu hidromasaj - nu doar aspectul elegant le face unice, cat si sistemul de hidromasaj integrat, atat de benefic cand iti simti muschii obositi sau ai nevoie de un somn odihnitor. 

IA IN CALCUL POZITIONAREA CAZII

In egala masura, si pozitionarea cazii freestanding aleasa face o reala diferenta intre un design unic si unul care nu impresioneaza. Sunt mai multe modalitati in care poti amplasa cada, dupa cum urmeaza:

  • Central - creeaza un impact vizual puternic, cu accentul pe cada drept piesa centrala; pozitionarea centrala este ideala in cazul bailor spatioase, unde exista suficient spatiu pentru trecere;

  • Langa fereastra - atunci cand te relaxezi te bucuri si de o priveliste minunata, sporindu-ti starea de bine; 

  • Langa perete - daca baia este limitata, pozitionarea cazii freestanding langa un perete poate economisi spatiu si poate oferi un aspect mai aerisit; o poti pune in valoare prin peretele cu o textura sau o culoare interesanta;

  • Pe colt - reprezinta o solutie practica si eleganta pentru baile mai mici sau cu o forma neregulata;

  • In apropierea unui panou din sticla - daca vrei sa creezi o zona distincta in baie pentru cada freestanding te poti folosi de un panou din sticla securizata, pentru a crea un spatiu semi-privat.

AI ALES O CADA FREESTANDING UNICA? INVESTESTE INTR-O BATERIE DE CALITATE!

O baterie de inalta calitate, cu design atractiv, face minuni pentru aspectul si functionalitatea cazii tale freestanding. Alege un model care sa se potriveasca stilului general al baii, cu montaj pe podea, pentru un aspect sofisticat.

ADAUGA ELEMENTELE DECORATIVE SI DE ILUMINAT POTRIVITE

Pentru ca o cada freestanding sa devina cu adevarat o piesa centrala in baia ta adauga elemente decorative si surse de iluminat care sa completeze designul si sa atraga atentia asupra acesteia. 

Spre exemplu, alege prosoape, covoare de baie si perdele de dus in culori si materiale care sa completeze stilul baii, dar capabile sa adauge o pata de culoare si textura. In jurul cazii freestanding mai poti opta pentru etajere, cosuri sau dulapuri suspendate, in care sa iti depozitezi produsele de ingrijire personala si accesoriile de baie.

Iar daca vrei sa adaugi natura in locuinta ta, nu te sfii sa alegi plante colorate, capabile sa reziste in zonele cu umezeala si care nu au nevoie de prea multa lumina naturala. Ambientul poate fi completat de alte elemente decorative naturale, cum ar fi pietre, scoici sau nisip, pentru a crea un spatiu relaxant.

Si iluminatul ambiental joaca un rol important in crearea unei atmosfere placute in baie. Poti instala o lampa suspendata deasupra cazii, spoturi de podea sau chiar un sistem de iluminat cu LED-uri integrat in cada freestanding. Cand iti doresti o atmosfera intima te poti folosi de lumanari sau becuri cu intensitate reglabila.