CUM INGRIJESTI CADA FREESTANDING ASTFEL INCAT SA II PRELUNGESTI DURATA DE VIATA?
In sfarsit, te bucuri de baia la care ai visat! Marmura, accentele aurii si oglinzile mari nu sunt, nici pe departe, atat de maiestuoase precum cada freestanding, care troneaza in mijlocul baii, ca piesa centrala.
Spatiile mari, in special baile caselor de lux, sunt concepute cu accentul pe rafinament, eleganta, dar mai ales inalta functionalitate. In general, cada freestanding se adreseaza persoanelor pentru care estetica este extrem de importanta si apreciaza, in egala masura, o baie relaxanta.
Cu un design elegant si sofisticat, acest tip de cada adauga un plus de rafinament oricarui spatiu, insa dincolo de achizitie, pentru a ne putea bucura de investitie vreme indelungata este necesar sa acordam mai mult atentie curatarii si ingrijirii acestui model, spre deosebire de cazile traditionale.
TOP MATERIALE PENTRU CAZI FREESTANDING
Cazile freestanding sunt disponibile intr-o gama variata de materiale, perfecte pentru a raspunde exigentelor fiecarei persoane in parte. In cele cinci dintre cele mai populare materiale folosite in productia cazilor freestanding se numara:
-
Acrilul - este un material extrem de popular, mai ales datorita versatilitatii si costului relativ redus de achizitie; este usor, rezistent la zgarieturi si pete si disponibil intr-o varietate de forme si dimensiuni.
-
Fonta emailata - cazile freestanding din acest material sunt grele si robuste, cu o suprafata lucioasa, care rezista la pete si la deteriorari;
-
Otel emailat - este un material durabil si rezistent la zgarieturi, pete si produse chimice agresive;
-
Piatra/compozit - ofera un aspect luxos si sunt extrem de durabile; in plus, se incadreaza cu succes in orice proiecte de design personalizat;
-
Fibra de sticla - este un material usor si economic, dar mai putin durabil si rezistent la zgarieturi si la decolorare in timp.
VREI SA TE BUCURI DE CADA FREESTANDING MULT TIMP? AI GRIJLA LA:
CURATARE
Frecventa si metodele de curatare au un impact semnificativ asupra longevitatii unei cazi freestanding. Avand in vedere ca aceasta este utilizata aproape zilnic este important sa avem o rutina de curatare bine definita.
Produsele de curatare pe care le folosim pentru cada freestanding sunt de o importanta cruciala. Pentru a evita deteriorarea sau decolorarea suprafetei este recomandat sa alegem produse non-abrazive, fara clor, acid sau alcalini puternici, care pot ataca materialul. O buna optiune sunt detergentii sau solutiile pe baza de otet, la fel de eficienti, fara a risca deteriorarea cazii.
De asemenea, nu este recomandata folosirea de perii dure sau bureti abrazivi pentru curatarea cazii, dat fiind faptul ca pot zgaria suprafata. In locul lor se recomanda un burete moale sau o carpa din microfibra.
DAUNE MECANICE
Desi cazile freestanding sunt, in general, rezistente, ele nu sunt imune la zgarieturi sau ciobiri. Asadar, este esential sa ne asiguram ca nu scapam obiecte grele in cada si sa avem grija la manevrarea obiectelor dure, cum ar fi periile de sarma, care pot zgaria suprafata cazii.
In timpul lucrarilor de reparatii sau renovari in baie, cada freestanding poate fi expusa la diferite riscuri, cum ar fi caderea de scule, zgarieturi de la materialele de constructie sau stropi cu vopsea. Pentru a o proteja este recomandat sa acoperim cada cu o patura groasa sau cu un material care sa absoarba socurile si sa previna contactul direct cu materialele potential daunatoare.
APA DURA
Apa dura, bogata in calciu si magneziu, cauzeaza depuneri pe suprafata cazii. Aceste depuneri pot fi greu de indepartat, iar in timp pot deteriora suprafata. Pentru a preveni acest lucru se recomanda instalarea unui sistem de filtrare a apei sau curatarea frecventa.
PRODUSELE DE BAIE ABRAZIVE
Unele produse de baie, cum ar fi bombele de baie efervescente sau uleiurile esentiale, contin ingrediente care pot deteriora suprafata cazii. Inainte de a le utiliza ar trebui sa ne asiguram ca sunt sigure pentru tipul de material folosit in constructia cazii freestanding.
Login and Registration Form