Atunci cand avem in plan (re)amenajarea locuintei, in centrul interesului este organizarea baii matrimoniale care, de regula, are si cele mai mari dimensiuni. Baia matrimoniala astfel creata trebuie sa fie oaza ta de relaxare, sanctuarul in care sa iti gasesti linistea si sa te preocupi de ingrijirea corpului, locul unde sa poti ”evada” din cotidian, mai ales dupa o zi extenuanta.

Daca locuiesti la casa, iar planul tau de amenajare include si organizarea baii pentru oaspeti, alaturi de dormitorul acestora, in cadrul articolului iti vom oferi cateva ponturi de design, care sa te ajute in intreg procesul.

O baie de oaspeti atent gandita poate fi un cadou atat pentru oaspeti, cat si o sursa de complimente nesfarsite adresate de prietenii tai. Daca esti o persoana sociabila si iti place sa ai casa plina de musafiri, chiar este indicat sa le creezi o baie speciala. Astfel, atunci cand vor ramane peste noapte nu doar ei se vor simti confortabil, ci si tu, dat fiind ca nu vor fi nevoiti sa interactioneze cu produsele din baia principala.

Iata cateva sfaturi pe care sa le iei in calcul atunci cand (re)amenajezi baia de oaspeti:

PASTREAZA UN SPATIU NEUTRU

Daca in cazul baii matrimoniale stilul personal domneste, in baia de musafiri scopul este altul - acela de a atrage aprecierea si de a fi utila pentru o categorie mai larga de persoane, de la prieteni si familie, pana la cunostinte si amici. 

Ca rezultatul sa fie unul spectaculos, insa accentul sa fie pus pe inalta functionalitate, ar fi bine sa creezi un aspect general neutru. Astfel, recomandate sunt culorile monocrome, ce creeaza impresia unui spatiu elegant si care nu se va demoda prea curand.

Odata ce ai stabilit culorile baii pentru musafiri, pentru a adauga mai mult interes vizual este recomandat sa te joci cu texturile, formele si materialele. Cum spatiul nu este atat de permisiv in baia de oaspeti, o buna varianta ar fi integrarea unei cabine de dus complete sau de tip walk-in, precum si a unui lavoar elegant, de mici dimensiuni, cu montaj pe blat.

ADAUGA UN PLUS DE RAFINAMENT

Nu-i asa ca de fiecare data cand ai intrat in baia hotelului rezervat pentru vacanta te-au incantat micile detalii si, de ce nu, chiar si produsele de ingrijire pe care le-ai gasit? Daca vrei ca si invitatii tai sa se bucure de o astfel de experienta nu ezita sa adaugi cateva accesorii de lux in baie. 

In aceasta categorie intra bateriile de lavoar si cele pentru cabina de dus in nuante aurii, cu finisaje de cea mai buna calitate, care sa confere impresia unei bai de lux. De asemenea, nu ar strica sa adaugi in proiect si lumini ambientale, astfel incat atmosfera creata sa fie placuta, relaxanta si intima.

IN CEEA CE PRIVESTE DEPOZITAREA, OPTEAZA PENTRU SPATII PRACTICE

Orice baie, indiferent de dimensiuni sau tip, are nevoie de spatii de depozitare. In ceea ce priveste baia pentru oaspeti, recomandarea noastra este sa folosesti dulapurile deschise, rafturile suspendate sau etajerele, care vor facilita accesul la prosoape si la produsele de ingrijire. 

LASA CAT MAI MULT SPATIU DE MISCARE

Ca oaspetii tai sa se bucure pe deplin de baie este important sa le oferi suficient spatiu liber, astfel incat sa se poata misca in voie. Cu alte cuvinte, trebuie sa imbini functionalitatea cu partea estetica, mai ales ca musafirii vor veni cu propriile articole si produse de ingrijire, deci au nevoie de spatiu unde sa le aseze.