In sfarsit ti-ai indeplinit visul de-o viata si ti-ai achizitionat casa in varf de munte? Tot mai multe persoane au decis sa isi schimbe radical stilul de viata - au renuntat la marile orase in favoarea locurilor de la munte sau la mare, unde este liniste si pot trai in tihna.

Sunt persoane de parere ca dormitorul este cel mai important in orice locuinta. Doar ca si baia este la fel de importanta. Aceasta trebuie sa fie un loc intim, un sanctuar de relaxare, unde sa stam in compania gandurilor noastre si sa ne facem planuri de viitor. 

Cu alte cuvinte, indiferent ca discutam despre o casa spatioasa, un apartament sau, de ce nu, de o casa din lemn, baia trebuie sa fie un loc placut, revigorant, dar in acelasi timp functional. Casele din lemn se afla in topul preferintelor, dat fiind ca este un material sustenabil, natural, de rezistenta indelungata. 

Dincolo de costul foarte mic de achizitie (comparativ cu casele din caramida, boltari sau BCA), casa din lemn se construieste relativ repede (in 1-2 luni, daca nu ai ales varianta achizitionarii), sunt flexibile, vara sunt racoroase, iar iarna pastreaza foarte bine caldura la interior si, cel mai important, riscul de aparitie al igrasiei si a mucegaiului este relativ mic.

STILUL RUSTIC - DE CE ESTE ATAT DE POTRIVIT IN CAZUL CASELOR DIN LEMN?

Multe persoane tinere sunt de parere ca stilul rustic este unul prea dur, prea necioplit. Dar avand in vedere ca trecem printr-o perioada in care avem la indemana foarte multe optiuni de amenajare, tot mai multi sunt cei care aleg simplitatea materialelor naturale.

In ceea ce priveste amenajarea unei bai, o buna varianta este folosirea elementelor naturale, cum ar fi pietrele si lemnul, materiale care incurajeaza creativitatea. In acelasi timp, acestea creeaza un decor modern, conferind incaperii un aer aparte, de parca natura te imbratiseaza.

Specialistii in Feng Shui sunt de parere ca lemnul ii ofera omului un efect pozitiv, de bunastare, dar mai presus de toate este eco. De asemenea, mersul cu picioarele goale pe lemn este mult mai placut decat pe o placa de gresie sau marmura, pe care ar fi indicat sa le folosesti in jurul cazii, al modelului de cabine de dus ales; insa lemnul trebuie sa fie materialul dominant.

Un trend care circula in ultimii ani este reprezentat de cada de baie din lemn. Designerii iubesc aceasta varianta, mai ales ca se potriveste de minune in mai multe stiluri de amenajare, de la cel minimalist, la cel asiatic sau rustic.

Desi este creata din lemn, nu trebuie sa iti faci probleme ca se va umfla sau crapa! Lemnul folosit in cazul cazilor de baie este de esenta tare (mahonul, teak-ul sau wenge), folosit de sute de ani in constructia de ambarcatiuni; in plus, producatorii il trateaza cu lacuri speciale.

Dimensiunile si modelele cazilor difera, iar formele variaza de la rotund, la oval, la dreptunghiular. De asemenea, trebuie mentionat ca o cada din lemn nu poate fi pusa in pozitia clasica, langa perete; pentru ca are o estetica ridicata, aceasta cada se monteaza in centrul baii, direct pe gresie sau pe un suport metalic inalt.

Atunci cand suprafata baii nu iti permite sa instalezi o cada, o varianta foarte buna poate fi un model cabine de dus de la Sanotechnik. Totusi, trebuie avut in vedere un aspect foarte important - trebuie facuta separarea dintre spatiul de dus si suprafata din lemn din restul baii; de mare ajutor poate fi adaugarea unui perete din sticla sau a unei perdele. 

Pentru un efect estetic armonios este recomandat sa adaugi obiecte sanitare din otel inoxidabil, care se potriveste de minune cu nuante maronie a lemnului; daca vrei un efect mai rustic, o varianta foarte buna poate fi alama, cuprul sau bronzul.