Fiecare dintre noi isi doreste o baie care sa fie o copie fidela a personalitatii si stilului de viata. Astfel, multe persoane aleg sa investeasca in (re)amenajarea locuintei, iar baia nu face exceptie. Problema unei bai de dimensiuni reduse nu este neaparat bugetul, ci cum faci o optimizare a spatiului cat mai smart, astfel incat incaperea sa nu para foarte incarcata.

Asttfel, daca si tu esti intr-un plin proces de cautare a ideilor pentru baie, pe care vrei sa o transformi  intr-un spatiu confortabil si functional, ar fi bine sa acorzi atentie mai multor aspecte. De la culoarea peretilor, mobilierul de baie, pana la dimensiunile camerei si finisajele, fiecare detaliu contribuie la crearea unui spatiu bine organizat, creativ si relaxant. 

Abordeaza fiecare pas cu rabdare, cauta cat mai multe surse de inspiratie, experimenteaza diverse variante pana cand esti multumit de rezultat si, cel mai important, urmeaza acest articol pana la final pentru a obtine informatii utile care te vor ajuta sa iti simplifici munca si sa obtii rezultatul pe care ti-l doresti.

EXISTA UN DESIGN POTRIVIT PENTRU O BAIE MICA?

Cu siguranta, da! Un pas de pornire in acest sens este sa stabilesti stilul pe care vrei sa il adopti. In mod evident, acest aspect este unul cat se poate de subiectiv si depinde, in mare masura, de gusturile si posibilitatile financiare ale fiecaruia.

Spre exemplu, in categoria celor mai bune idei de amenajare ale unei bai de dimensiuni reduse se numara stilurile moderne, vintage, minimaliste sau scandinave, nu doar datorita costurilor extrem de reduse, cat mai ales datorita faptului ca nu necesita costuri mari, cunostinte avansate in domeniu sau efort suplimentar. Sa le luam pe rand:

AMENAJAREA UNEI BAI MICI IN STIL MODERN

Daca esti o persoana care isi doreste un nivel ridicat de confort, un decor simplu, dar eficient si de impact, atunci stilul modern este cel potrivit. Se caracterizeaza prin spatii de depozitare inteligente, design minimalist care implica o buna delimitare a zonelor, forme geometrice prezente in decoratiuni sau pereti, accente metalice si elemente sanitare realizate din marmura sau sticla (cum ar fi cabine sau cadite de dus).

AMENAJAREA UNEI BAI MICI IN STIL CLASIC

Amenajarea unei bai urmand acest stil este cat se poate de simpla. E binecunoscut ca stilul clasic evoca eleganta si functionalitatea, dar este definit si de folosirea de oglinzi cu dimensiuni generoase, mobilier finisat cu atentie la detalii, un sistem de iluminat cu elemente din sticla, podea cu un aspect opulent si luxos si obiectele sanitare masive si impunatoare pentru a accentua starea de confort.

Oricat de greu de aplicat iti poate parea, ar trebui sa stii ca este destul de usor si il poti realiza fara un designer de interior sau costuri exorbitante, atat timp cat cauti si alegi produsele potrivite, de calitate.

AMENAJAREA UNEI BAI MICI IN STIL MINIMALIST

Unul dintre cele mai potrivite stiluri de design in cazul bailor de dimensiuni reduse este cel minimalist. Inca de la inceput s-a facut remarcat prin elemente de mobilier si decor putine, dar cu accent pe simplitate si functionalitate. O baie amenajata in acest stil va avea linii simple, elemente sanitare si corpuri suspendate, un spatiu luminat clar si culori neutre, care sa creeze contrast discret. Sa nu uitam de prezenta limitata a elementelor decorative.

AMENAJAREA UNEI BAI MICI IN STIL VINTAGE

Cel din urma stil pe care il poti implementa in baia ta de dimensiuni reduse este chiar stilul vintage. Inca este apreciat de persoanele de toate varstele gratie elegantei, atmosferei unice pe care o creeaza si a libertatii pe care i-o ofera celui care amenajeaza o incapere cu ajutorul sau. 

Stilul vintage se caracterizeaza prin prezenta culorilor calde, cum ar fi tonurile de maro sau crem, a tapetului cu motive florale sau a pastelurilor subtile precum bleu, roz sau albastru. Si mobilierul trebuie sa fie unul in acelasi stil - lemn cu aspect uzat.  

Elementele sanitare se recomanda a fi din marmura, chiuvetele sa aiba un singur picior, iar forma cazii sa fie ovala sau rotunda. Adauga un plus de eleganta cu accentele aurii ale bateriilor sanitare si a decoratiunilor. Ooglinda trebuie sa fie si ea cat mai mare, cu detalii pe rama.