Ai de gand sa renovezi baia sau poate iti construiesti o casa si nu stii ce sa alegi intre o cabina de dus care are cadita zidita sau o cabina de dus clasica? In cazul acesta, te invitam sa citesti in continuare si sa iei cea mai buna decizie, dupa ce vei sti de unde sa pornesti cu documentarea pe acest subiect. 

Asa cum stii deja, cabina de dus se potriveste perfect in orice locuinta si are numeroase avantaje. In primul rand, poti monta cabina de dus chiar si intr-o baie mica, fara a sacrifica spatiu. Apoi, daca esti o persoana grabita in general, mai ales diminetile, o cabina de dus te va ajuta sa faci dus mult mai rapid si fara sa mai fie nevoie sa stergi apa care a sarit din cada in momentul in care ai facut dus. In felul acesta, economisesti timp si nu exista riscul formarii mucegaiului din cauza umdiitatii. 

In momentul in care ai hotarat ca iti doresti o cabina de dus, va trebui sa te gandesti ce fel de model tise potriveste: o cabina de dus zidita sau o cabina de dus clasica. 

CABINA DE DUS ZIDITA  

Este cabina de dus fara cadita si reprezinta o solutie ideala pentru toate persoanele care isi doresc sa faca economie de spatiu in baie si sa se bucure de o solutie eleganta pentru a face dus. Cabina de dus va fi un spatiu din baie zidit, iar apa se va scurge printr-o rigola. De obicei, aceste cabine sunt delimitate de minim un perete de sticla (paravan), o usa de sticla sau chiar de un perete placat cu piatra naturala. Acest tip de cabina de dus iti permite libertate totala in ceea ce priveste alegerea design-ului dusului. Astfel, in acest caz, vorbim despre o cadita de dus zidita. 

CADITA DE DUS CLASICA 

Aceasta este cea pe care o stim cu totii, realizata de obicei din material acril sau din ceramica. Caditele de dus sunt folosite impreuna cu o cabina de dus si in functie de preferintele tale poti alege cadite de dus in diverse culori, forme si inaltimi. Bineinteles, cadita de dus trebuie sa fie compatibila cu acea cabina de dus pe care ai ales-o deja, din punct de vedere al dimensiunilor si formei. 

Din punct de vedere al inaltimei, poti opta pentru cadite de dus inalte, care pot fi folosite si de catre copii pe post de cada, avand in vedere ca pot sustine suficienta apa, cadite semi-inalte (cele mai populare) si cadite joase, potrivite pentru cei care doresc o trecere lina intre cadita si pardoseala. 

Asa cum am mentionat, este important sa alegi cadita de dus in functie de forma si de dimensiunile cabinei, pentru a se potrivi perfect. Astfel, poti alege o cadita patrata, dreptunghiulara, semi-rotunda, asimetrica sau hexagonala. 

Daca ai nevoie de o cadita de dus, te asteptam cat mai curand in magazinul nostru online!