BAIA DE SERVICIU - DE CE SA INVESTESTI IN PROCESUL DE AMENAJARE A ACESTEIA?
Cand locuiesti la apartament cu 3 camere, cel mai probabil dispui de a o a doua baie, baia de serviciu. In cazul unei locuinte la casa, baia de serviciu este creata cu scopul de depozita diverse solutii de curatare sau pentru masina de spalat si uscatorul de rufe. Cu toate acestea, sunt persoane care se folosesc de baia de serviciu pentru a usca hainele sau chiar pentru a spala animalele de companie.
Problema in amenajarea unei astfel de bai este dimensiunea foarte redusa, tocmai din acest motiv persoanele prefera sa o foloseasca drept spatiu de depozitare. Cele mai mari dileme cu privire la amenajarea acestui spatiu sunt legate de alegerea culorilor si a finisajelor potrivite.
Daca si tu ai in plan sa (re)amenajezi baia de serviciu, iata cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in calcul:
ALEGEREA CULORILOR POTRIVITE
Pentru ca aducem in discutie o camera de baie de dimensiuni reduse, ba chiar minuscula, prima regula in amenajare este alegerea unei palete coloristice cat mai luminoase. Recomandate sunt nuantele de alb, pana la cele de bleu, crem, bej, gri sau vernil, care pot fi folosite atat la finisajul peretilor, cat si al pardoselii.
Contrar multor pareri, pardoseala placata in culori deschise, chiar alba, va crea iluzia unui spatiu mai amplu; daca vrei sa iesi din banal, nu ar strica sa inserezi cateva placi colorate in diverse forme jucause.
FINISAJELE
Fara dubiu, faianta este primul finisaj la care ne gandim cand ne apucam de reamenajarea baii de serviciu. Este usor de procurat, se gaseste intr-o larga varietate de forme, marimi si culori in toate magazinele de bricolaj, iar preturile sunt pentru orice buget. Totodata, alegerea faiantei aduce beneficii pe termen lung - este rezistenta, simplu de montat si chiar de intretinut.
Totusi, faianta nu trebuie montata pe toti peretii baii, pana la tavan. Se recomanda folosirea ei pentru placarea zonelor de interes sau a celor cu umiditate excesiva: lavoarul, toaleta si cabine si cadite de dus. Restul peretilor pot fi vopsiti cu lavabila rezistenta la umezeala sau chiar cu tapet.
OBIECTELE SANITARE SI CELE DECORATIVE
Dupa ce finisajul peretilor a ajuns la sfarsit, a venit momentul alegerii si montarii obiectelor sanitare. In cazul apartamentelor, baile de serviciu sunt foarte mici, deci nu se pot monta cabine de dus; daca locuiesti la casa, altele sunt datele problemei.
Obiectele sanitare alese trebuie sa apartina aceluiasi stil sau chiar aceleasi colectii, in culorile potrivite design-ului ales. Daca din punct de vedere al aspectului sunt recomandate modelele colorate, cele albe incarca mai putin decorul.
Sa nu uitam de oglinda! Aceasta are un rol foarte important in aspectul final al incaperii. Modelele de dimensiuni generoase creeaza un spatiu mai amplu si cresc luminozitatea in baie, mai ales ca cele mai multe nu au surse de lumina naturala. Daca vrei, poti chiar sa plachezi un intreg perete cu oglinzi, iar camera isi va dubla astfel suprafata.
SPATIILE DE DEPOZITARE
Chiar daca baia de serviciu are dimensiuni extrem de mici, nu uita ca ai nevoie de spatiu si pentru produsele de curatenie, pentru sulurile de hartie igienica, sapunuri, prosoape etc. Cele mai potrivite spatii de depozitare sunt rafturile si etajerele.
Login and Registration Form