Ai nevoie de o cadita de dus? Iata 5 criterii carora sa le acorzi importanta cand o alegi

Daca ai cumparat o cabina de dus cu gandul de a o monta direct pe pardoseala, insa intre timp te-ai razgandit, mai mult ca sigur vei avea nevoie de o cadita de dus pentru ca baia ta sa fie completa. De asemenea, poti avea nevoie si de o cadita de dus si in situatia in care vrei sa o schimbi pe cea veche, din diverse motive. Pe piata exista numeroase modele de cadite de dus, insa este important sa o alegi pe cea care se va potrivi cel mai bine cabinei tale de dus. Pentru a-ti fi mai usor sa alegi, iti prezentam in continuare cateva criterii ce te vor ajuta sa achizitionezi cadita ideala pentru tine. 

DIMENSIUNILE CADITEI 

Pentru ca noua cadita sa se imbine perfect cu o cabina deja existenta sau cu una nou cumparata, este important sa aiba aceeasi forma si aceleasi dimensiuni. De aceea, trebuie sa masori la milimetru, mai ales daca nu poti cumpara cadita de la acelasi producator de la care ai si cabina. O diferenta de 2-3 milimetri poate cauza numeroase neplaceri si chiar daca in teorie se poate rezolva, cel mai bine este sa cumperi o cadita 100% pe dimensiunile potrivite. 

ADANCIMEA CADITEI 

Ramanem la subiectul ,,dimensiuni” si trebuie sa mentionam si adancimea caditei. Este bine de stiut ca exista mai multe tipuri de cadite in functie de adancimea lor: joase, semi-inalte si inalte. Este important sa alegi adancimea in functie de preferintele tale si de caracteristicile cabinei de dus si ale baii tale. 

In ultima perioada, cele mai populare sunt caditele joase, deoarece asigura o trecere lina intre pardoseala si dus si astfel sunt comode si practice. Daca ai probleme articulare sau daca iti doresti confort, cel mai bine este sa optezi pentru o cadita joasa. 

In cazul in care vrei sa iasa in evidenta cabina de dus, atunci poti opta pentru o cadita inalta. Acestea arata destul de bine si schimba total aspectul baiii. Se potrivesc bailor cu dimensiuni generoase si cu un tavan inalt. 

MATERIALUL CADITEI 

Caditele existente in acest moment pe piata sunt realizate din diverse materiale, insa cel mai popular este de departe acrilul. Acesta este rezistent, are un aspect deosebit, poate fi turnat in numeroase forme si este usor de intretinut si curatat. In plus, caditele realizate din acest material au un pret accesibil. 

Poti opta si pentru o cadita din compozit, foarte rezistenta si cu un aspect deosebit sau pentru una din ceramica, care iti va oferi un grad ridicat de confort. 

CULOAREA CADITEI 

Cele mai populare cadite de dus sunt cele albe, insa trebuie sa stii ca pe piata exista si cadite in alte culori. Daca vrei sa ai o baie deosebita si diferita, atunci suntem siguri ca vei adora o cadita bej, neagra, gri sau in culoarea antracitului. 

FORMA CADITEI 

Este unul dintre criteriile la care nu poti face vreun compromis, deoarece daca forma nu este compatibila cu forma cabinei de dus, nu le vei putea utiliza. Exista cadite patrate, dreptunghiulare, semi-rotunde si asimetrice.

Acestea fiind spuse, speram ca iti vei putea alege cadita ideala tinand cont de informatiile prezentate, iar daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ne contactezi!