Blog
-
Februarie 28, 2024
In ultimele decenii, designul si constructia caditelor de dus a cunoscut evolutii remarcabile in ceea ce priveste design-ul, dar mai ales materialele din care sunt create. Pana acum 20 de ani, optiunile erau limitate, iar materialele folosite nu ofereau nici flexibilitatea estetica, nici durabilitatea de care avem nevoie astazi.
Gratie avansului tehnologic, producatorii au reusit sa dezvolte materiale noi si chiar sa le imbunatateasca pe cele existente. De exemplu, tratamentele aplicate pe suprafata caditelor de dus au facut posibila crearea de modele din acril, mult mai rezistente la zgarieturi si pete decat fonta. De asemenea, progresul ceramicii a dus la crearea de portelanuri mai durabile, care isi pastreaza luciul si finisajul pentru o perioada mai lunga de timp.
Inclusiv personalizarea a devenit un factor cheie in designul caditelor de dus. Materialele actuale permit crearea a unei mari varietati de forme, dimensiuni si finisaje, deci pot
-
Februarie 27, 2024
Evolutia designului de baie (de la incaperi strict functionale la camere estetice si confortabile) a venit ca urmare a schimbarii preferintelor in ceea ce priveste ritualul de igiena - baile lungi, cu spuma, sunt o raritate in cazul persoanelor cu un stil de viata activ sau foarte ocupate, care nu isi doresc decat 5 minute in apa fierbinte, putin gel de dus si cam atat, pentru mai mult nu mai au energie.
Din acest motiv, majoritatea proiectelor de baie moderne au renuntat la cada traditionala sau de tip freestanding in favoarea cabinelor de dus, mult mai compacte si potrivite omului pentru care timpul este atat de pretios.
Dincolo de utilitate, cabinele de dus mai au important avantaj - economia de spatiu. Evident, aceasta economie nu inseamna ca baia va fi una lipsita de personalitate sau estetica; dimpotriva, producatorii au venit cu noi idei de design, la mare cautare fiind dusurile de tipul walk-in, prevazute cu paravane din sticla securizata.
-
Februarie 26, 2024
Orice baie destinata persoanelor in varsta sau cu diverse probleme de mobilitate este un proiect de amploare care ar trebui sa tina cont de nevoile si limitarile specifice acestei categorii. Si asa baia este o zona de risc a locuintei, unde se petrec cele mai multe dintre accidente, iar in cazul in care in locuinta sunt persoane dintr-o categorie mai sensibila trebuie acordata mult mai grija acestui proiect.
De altfel, daca persoanele varstnice sau cu mobilitate redusa se bucura de mai multa accesibilitate si independenta in ceea ce priveste ritualul de igiena, acestia vor simti ca inca au demnitate si ca nu sunt o povara pentru familie sau ingrijitori, mai ales in ceea ce priveste acest ritual atat de intim.
Acestea fiind datele problemei, cea mai buna solutie include instalarea unei cabine de dus in aceste tipuri de bai. De exemplu, cabinele de dus cu usi culisante sau cele cu
-
Februarie 25, 2024
Fara doar si poate, dintre incaperile locuintei noastre, baia a fost cea care a suferit cele mai multe schimbari in materie de design, incercand sa fie pe placul gusturilor, necesitatilor si personalitatii omului modern.
Din 2020 si pana la finalul lui 2023 un obiect sanitar neasteptat s-a transformat in revelatia momentului in ceea ce priveste proiectele de (re)amenajare a baii - dusul walk-in. Dincolo de faptul ca acest model de cabina de dus este de inalta estetica, aceasta varianta este preferata de tot mai multe persoane gratie adaptabilitatii la nevoile actuale in ceea ce priveste confortul si accesibilitatea (fiind o buna varianta pentru persoanele varstnice sau aflate in scaun rulant, care vor sa-si pastreze independenta in ceea ce priveste igiena personala).
Baile actuale sunt vazute ca spatii stilate, adevarate "spa-uri" personale, loc de relaxare si refugiu in fata ritmului de viata tot mai agitat. Din acest motiv nu ar trebui sa ne mire dorinta
-
Februarie 24, 2024
Te-ai gandit vreodata cat de mult a evoluat baia de la 1900 si pana in momentul actual? Sau de ce? Initial, baile aveau o functionalitate precisa - era locul unde fiecare dintre noi se ocupa de igiena zilnica.
Ei bine, asta e la trecut! Timpul s-a scurs, oamenii s-au schimbat, iar nevoile au evoluat. La finele lui 2023, pentru cei mai multi dintre noi baia nu mai este camera unde avem grija de pielea noastra si urmam ritualuri de igiena cu reguli clare; astazi, accentul cade pe confort, pe felul in care ne simtim si de cat de multa liniste ne putem bucura la finalul unei zile coplesitoare.
Mereu suntem pe fuga si oricat am vrea sa ne rasfatam cu o baie fierbinte, timpul nu ne prea permite. De fapt, acesta este si motivul pentru care cei mai multi dintre noi am facut trecerea de la cada traditionala (greoaie, care ocupa spatiu pretios din baia si asa de mici dimensiuni) la cabina de dus prevazuta cu cadita.
CADITA DE DUS - DE LA UTILITATE
-
Februarie 23, 2024
In ultimii ani, baile din locuintele noastre au traversat o perioada de schimbare, in acord cu nevoia noastra de a ne simti relaxati, departe de zgomot si stresul cotidian, in deplina armonie cu eul personal.
Design-ul bailor poate fi vazut ca un proces de evolutie fascinant, la finalul caruia aceasta camera nu mai este doar locul pentru igiena zilnica, ci o tranzitie de exprimarea din punct de vedere estetic, al bunastarii personale, al schimbarilor de tehnologie si chiar in ceea ce priveste sustenabilitatea.
Pe parcursul ultimilor ani, cele mai multe proiecte de amenajare a baii incorporeaza elemente naturale, lemnul, piatra si chiar plantele vii, ca raspuns la dorinta tot mai mare a oamenilor de a se reconecta cu natura, chiar si in spatiile interioare.
In 2024 se preconizeaza noi schimbari interesante in designul bailor, ce au in centrul atentiei consumatorii tot mai constienti de impactul pe care alegerile pe care le fac il au asupra
-
Februarie 22, 2024
Anul 2024 se anunta a fi un an de rascruce in multe domenii, inclusiv in designul interior. In ultimii ani, designul de interior a fost influentat puternic de factori precum sustenabilitatea, tehnologia si individualismul.
Baile, in particular, s-au transformat dintr-un spatiu pur functional, intr-unul de relaxare si exprimare a personalitatii proprietarului. Si cum multi dintre noi suntem prea obositi, prea stresati si ingrijorati cu privire la task-urile zilnice, cat de repede trece timpul si la faptul ca odihna nu este niciodata suficienta, si ritualul nostru de igiena a avut de suferit.
Dar hai sa punem punctul pe "i"! Iata 10 idei legate de design-ul bailor care vor date uitarii in anul 2024:
ADIO, CULORI NEUTRE IN BAIE
Pana acum, culorile neutre (in special bejul, griul si albul) au dominat designul bailor, fiind considerate nuante care inspira sentimentul de curatenie si amplitudine. In 2024, insa, aceste
-
Februarie 21, 2024
Din 2020, odata cu inceputul pandemiei de Coronavirus, pana spre finalul anului 2023, proiectele de reamenajare ale locuintei s-au numarat printre cele mai mari investitii. Oamenii nu mai vor o locuinta lipsita de personalitate, cu piese de mobilier inutile, in care simt ca nu sunt bineveniti. Cat despre relaxare nici nu poate fi vorba...
Oamenii isi doresc o casa la care sa se intoarca, de fiecare data, cu placere, un loc unde sa se refugieze de stresul cotidian si sa isi petreaca timp de calitate cu familia. Astfel, cei satui de disconfortul a ceea ce trebuia sa insemne "acasa" nu au stat cu bratele in san, ci au luat decizia de a-si transforma adapostul intr-un spatiu cald, primitor, in acord cu schimbarile de viata prin care trec.
Munca de acasa, nevoia de spatii multifunctionale si dorinta de confort si estetica personalizata au devenit factori centrali in (re)amenajarile interioare din 2023. Pe masura ce lumea se adapteaza la realitatile post-pandemice,
-
Februarie 20, 2024
Tot mai multe persoane imbratiseaza conceptul danez "Hygge", care descrie o stare de confort si fericire generata de lucruri mici si momentele placute, petrecute in compania celor dragi. Hygge este o filozofie de viata, un refugiu pentru fiecare dintre noi in fata stilului de viata cotidian tot mai agitat.
Hygge, acest termen danez care a captivat imaginatia oamenilor din intreaga lume, este mult mai mult decat un concept de design interior sau o simpla estetica. este o filozofie de viata, o abordare holistica care imbratiseaza confortul, bucuria momentelor mici si importanta starii de bine. In contextul unei lumi agitate si adesea stresante, Hygge ofera o abordare diferita, orientata spre cautarea fericirii in momentele obisnuite si in confortul casei.
Este interesant de mentionat ca acest cuvant are origini lingvistice comune cu englezescul "hug" (imbratisare), sugerand caldura, confort si grija. Desi Hygge este adesea asociat cu anumite obiecte sau
-
Februarie 19, 2024
Oamenii au descoperit in designul interior cea mai buna modalitate de a-si exprima personalitatea, alegerile si stilul de viata in propria locuinta sau in biroul de unde-si desfasoara activitatea cotidiana.
De altfel, paleta de culori folosita este cea care joaca un rol deosebit in crearea unei atmosfere primitoare si chiar in modul in care se simt si isi petrec ziua. Inevitabil, culorile joaca un sol esential si in camera de baie.
De ce? Pentru ca ele sunt capabile sa ne creeze emotii pozitive, de natura sa ne destinda de la realitatea cotidiana si cu ajutorul carora sa ne cream un refugiu intim in care să ne regasim echilibrul.
Pe masura ce oamenii au devenit mult mai interesati de zona de wellness si sanatate psihica, acest trend se observa usor si in baile noastre. Dincolo de obiecte de mobilier de lux, articole sanitare elegante si atentia acordata detaliilor, culorile sunt, in continuare, importante pentru a ne transforma incaperea
Login and Registration Form